Text Size
Malay Arabic Chinese (Simplified) English

Alternative flash content

Requirements

WAKTU OPERASI KAUNTER PERUMAHAN

Ahad- Khamis

8.00 pg - 12.00 tgh

2.00 ptg - 3.30 ptg

 -

WAKTU BEKERJA

Ahad- Rabu

8.00 pg - 1.00 tgh

2.00 ptg - 5.00 ptg

Rehat

1.00 tgh - 2.00 ptg

 

Khamis

8.00 pg - 1.00 tgh

2.00 ptg - 3.30 ptg

Rehat

1.00 tgh - 2.00 ptg

 

HARI BERSAMA PELANGGAN

Setiap Rabu

9.00 pg - 12.00 tghari

 -

----------------------------------------------------------------------------

 

 

22 Dec, 2014

Pembangunan Pusat Industri Minyak Bakal Ubah Landskap Jerlun

minyakjerlun

JERLUN 15 Julai - Penduduk Jerlun tidak perlu khuatir kepentingan mereka akan terjejas dengan cadangan membangunkan kawasan ini sebagai pusat industri minyak dan gas kerana pelaksanaannya kelak pasti mengambil kira segenap aspek serta tidak menganiaya mana-mana pihak.

Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Othman Aziz berkata, penduduk perlu memberi keyakinan kepada kerajaan Kedah untuk menjayakan projek tersebut agar seluruh rakyat dapat menikmati manfaatnya.

"Saya yakin kerajaan Kedah tidak akan melakukan perkara yang merugikan penduduk. Saya menyeru masyarakat Jerlun supaya memberikan kerjasama dan sokongan tidak berbelah-bahagi terhadap pelaksanaannya nanti," katanya di sini hari ini.

Pembangunan Jerlun sebagai pusat industri minyak dan gas yang mengambil kesempatan daripada perjanjian dua hala Malaysia-Thailand adalah antara rancangan yang terkandung dalam manifesto Aku Janji Barisan Nasional (BN) Kedah sempena Pilihan Raya Umum Ke-13 lalu.

Othman berkata, projek itu merupakan bidang pembangunan baharu untuk dinikmati oleh rakyat pada masa hadapan, sejajar dengan peredaran zaman. Kata beliau, pelaksanaannya akan mengubah landskap Jerlun dan negeri ini amnya dalam aktiviti ekonomi yang memberikan kelebihan kepada penduduk tempatan meningkatkan pendapatan, selain mewujudkan peluang pekerjaan.

"Saya berharap projek ini dapat dilaksanakan secepat mungkin demi kemajuan fizikal Jerlun dan faedahnya untuk dinikmati rakyat," ujar beliau.

sumber: Utusan