A- A A+
Malay Arabic Chinese (Simplified) English Hindi

Pertandingan Fotografi Bermula

16pertandingan

ALOR SETAR 16 Mac – Bersesuaian dengan musim bunga tecoma di Kedah ketika ini, Tourism Malaysia Kedah sekali lagi menganjurkan peraduan ‘Smartphone Photo Contest: Sakura Blossom’ hingga 30 Mac depan.

Timbalan Pengarah Tourism Malaysia Kedah/Selatan Thailand, M. Shri Yoganthiran berkata, peraduan yang masuk kali ketiga penganjurannya itu bertujuan untuk mempromosikan keindahan bunga tecoma yang juga dikenali sebagai sakura sebagai tarikan pelancong ke negeri ini.

“Syarat untuk menyertai pertandingan ini mudah sahaja, peserta hanya perlu ‘like’ dan ikut laman Tourism Malaysia Kedah di Facebook, Instagram dan Twitter sebelum menghantar gambar.

“Gambar bunga tecoma yang dimuat naik di laman sosial Tourism Malaysia Kedah perlu diambil di negeri ini dengan menggunakan ‘hashtag’ #tmkedah, #tourismmalaysiakedah dan #tecomainkedah.

“Peserta juga perlu meletakkan maklumat seperti butiran nama, lokasi dan tarikh gambar dimuat naik di ruangan kapsyen,” katanya ketika ditemui Utusan Malaysia di sini hari ini.

Menurut Shri Yoganthiran, pihaknya menawarkan pakej percutian kepada pemenang utama selain turut menawarkan hadiah misteri kepada peserta harian dan mingguan yang bertuah.

Oleh : Nurazlina Jamaluddin

Sumber : Utusan

HUBUNGI

Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah, Aras 4, Blok B, Wisma Darul Aman, 05503 Alor Setar, Kedah Darul Aman.
Tel: 04-774 4000 | Fax: 04-774 4166
Email: portalkedah[at]kedah[dot]gov[dot]my
korporatsuk[at]kedah[dot]gov[dot]my
Peta Lokasi

Aplikasi KedahApps adalah saluran terbaik bagi rakyat untuk mengetahui berkenaan perkhidmatan awam negeri
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

PAUTAN

mygoverment-png 1malaysia-png HRMIS msc
MAMPU JPA Puatan  
PENGIKTIRAFAN
ISO