A- A A+
Malay Arabic Chinese (Simplified) English Hindi

BDB Akhiri Jelajah di Jitra

14bdb

KUBANG PASU 14 Jun - Syarikat Bina Darulaman Berhad (BDB) meneruskan inisiatif projek tanggungjawab sosial korporat (CSR) dengan menyampaikan sumbangan Ramadan berjumlah RM20,000 kepada kira-kira 100 asnaf dari Dewan Undangan Negeri (DUN) Jitra.

Pengarah Urusannya, Datuk Izham Yusoff berkata, setiap penerima dari DUN Kuala Nerang, Bakar Bata, Sungai Tiang dan Jitra yang terpilih menerima sumbangan sebanyak RM200 setiap seorang.

"Pada majlis ini, anak syarikat Kumpulan BDB iaitu Kedah Holdings Sdn. Bhd. memperuntukkan RM20,000 untuk diagihkan kepada 100 penerima.

"Walaupun jumlah sumbangan ini tidak besar namun kita mengharapkan dapat meringankan beban golongan asnaf dan orang kurang berkemampuan untuk menjalani ibadah puasa," katanya ketika berucap dalam Majlis Iftar dan Sumbangan Ramadan DUN Jitra di Masjid Sharifah Fatimah di sini hari ini.

Menurut Izham, penganjuran majlis iftar dan sumbangan Ramadan itu merupakan program tahunan yang dirangka bagi membolehkan hubungan antara BDB dan masyarakat setempat dapat dieratkan lagi.

"Sebagai anak syarikat kerajaan negeri, BDB sememangnya sudah lama menjalankan program dan aktiviti kemasyarakatan dan DUN Jitra bukanlah asing buat kita.

"DUN Jitra merupakan destinasi terakhir selepas menganjurkan program sama di DUN Bakar Bata, Kuala Nerang dan Sungai Tiang.

"Untuk tujuan tersebut, BDB memperuntukkan sebanyak RM120,000 pada tahun ini untuk membantu kira-kira 600 asnaf," ujarnya.

Sumber : Utusan

HUBUNGI

Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah, Aras 4, Blok B, Wisma Darul Aman, 05503 Alor Setar, Kedah Darul Aman.
Tel: 04-774 4000 | Fax: 04-774 4166
Email: portalkedah[at]kedah[dot]gov[dot]my
korporatsuk[at]kedah[dot]gov[dot]my
Peta Lokasi

Aplikasi KedahApps adalah saluran terbaik bagi rakyat untuk mengetahui berkenaan perkhidmatan awam negeri
  • Votes: 0%
  • Votes: 0%
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:
 
Powered by Sexy Polling
 

PAUTAN

mygoverment-png 1malaysia-png HRMIS msc
MAMPU JPA Puatan  
PENGIKTIRAFAN
ISO